söndag 19 maj 2013

Sässongen 2013 igång

Nu börjar några intensiva månader. Det är igentligen för jäkligt att det bara är kappseglingar mellan maj och september. Det vore bättre om man kunde fördela det lite mer lagom under hela året. Men så är det om man skall bo i sverige. I Lördags var första riktiga tävlingen för mig i år Lidingö runt med Landmark 43an Som i år seglar som DataCom.
Bra lästart för DataCom Foto:Stefan Ljungstedt
Det var en första segling för att få känna lite på grejerna och jag kommer även köra ORCi-SM, Gotland runt och ORCi-EM med dem.
Träningen med Lady Godiva har börjat inför Marstrand Big boat race där vi är i stort set samma besättning som förra året. Dessutom har en Nacra Infusion F18 katamaran köpts ihop med Martin Krite och Nils Bjerkås, men jag seglar i Lerkil med Henrik Persson som har egen båt. Vi tränar en gång i veckan och planerar att köra SM som går i Stenungsund i samband med Tjörn runt, men det är mest för att prova på det så får vi se vad det leder till. Det är iallafall roligt.
Doublehanded är det bara Bohusracet som är planerat och det blir i år med Nils Bjerkås som jag kommer köra. Vi har seglat gemensamt i Johnie Berntssons matchracingbesättning. Kul att vara igång med mycket segling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar