onsdag 9 april 2014

Congressional cup i Long Beach, CA

Johnie Berntsson och hans Stena sailing team har nu startat sässongen 2014. De lyckades ju inte erövra ett Alpari World matchracing tour kort inför i år men det blir nog en del "tour" tävlingar ändå och nu kanske de kan segla lite mer avslappnat. Congressional cup är en bra sässongsöppnare i en bra miljö och jag har sett att grabbarna slipat formen på longboards så dom är nog på hugget. Här följer deras nyhetsmail:

Idag startar den 50e upplagan av Congressional cup. Stena Sailing team är på plats för säsongens första tävling. Gårdagens träning mot världstvåan Ian Williams kändes riktigt bra, säger Björn.
 
Totalt deltar tio lag varav sex ligger topp tio på världsrankingen. Det är planerat att segla en dubbel Round Robin med semifinaler och finaler på söndag.
 
Båtarna som seglas är av typen Catalina 37. De skiljer sig en del mot de båtar vi brukar segla då de är väldigt tunga och har dubbla gajar på varje sida och man dippar bommen vid varje gipp. Vanligt på stora båtar men lite annorlunda i matchracing.
 
Följ oss på tävlingens hemsida:
www.thecongressionalcup.com
 
eller våra egna kanaler via vår hemsida:
Hemsida: www.stenasailingteam.se
 
Besättningen i Congressional Cup består av:
 
Johnie Berntsson, Skeppare och Rorsman
Johan Barne, Storskot
Björn Lundgren, Fördäck
Martin Berntsson, Pit/Tail
Oscar Angervall, Trim
Robert Skarp, Taktik
--

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar