söndag 2 augusti 2009

30:e säsongen och fortfarande en vinnare!

I lördags var det dags igen, efter att ha varit upptagen förra säsongen med förberedelse inför Volvo Ocean Race, var vi ute och rastade Lady Godiva på kappseglingsbanan.

Lady Godiva vinner Vendelsö runt 2007, senast båten var på banan Foto: Stefan Rosengren

Lady Godiva har startat Hermanö runt 09 Foto: BLUR

Hermanö runt seglades i lördags och då vann vi igen. Det var andra gången vi totalvann seglingen. Sist vi seglade Tjörn runt var 2004 och då totalvann vi. I år deltar vi igen, undra om vi är med bland favoriterna? Sist var vi inte det trots att vi var en besättning med Americas cup seglare.

Det var till 2004 som jag "pimpade" båten. En då 25 år och nu 30 år gammal båt blir ju lite omodern. Jag gjorde en lista på vad som skulle åtgärdas för att få bättre fart utan att ändra båten. Så nya segel införskaffade, tunga och klumpiga wire system byttes mot dynema och lätta block, köl, roder och botten putsades upp, moderna instrument (Nexus) monterades, riggen trimmades in med bl.a mera rake (baklut) vilket ger Dominanten mer höjd och fart och däcksutrusning ändrades föra att vara mer lättarbetad. Med detta blev båten en LYS raket, iallafall så länge det blåser. Vi hade lite jobbigt nu på Hermanö runt när det var plattläns i lätt vind då Peter Amundin i sin NF faktiskt seglade fortare än oss. Detta trots att jag hade Martin Strömberg från E3 som trimmade för mig. Så jag hoppas det inte blir lättvind på Tjörn Runt. Besättningen är nästan densamma på båda seglingarna. I helgen hade jag följande gubbar som gjorde ett superjobb.

 • Martin Strömberg
 • Johan Wikman
 • Claes Kruse
 • Jens Svanvik
 • Mikael Wassmur
 • Oscar Hedin
Resultat hermanö runt 2009

Mikael Wassmur tog lite bilder under seglingen.
Jag vet att jag borde skriva om hur det var att segla Volvo men jag känner att jag vill ge lite tid för alla upplevelser och intryck att sjunka in. Så det blir senare när jag får lite tid över.

Vi ses på Tjörn runt.

4 kommentarer:

 1. Grattis som fan. Vi hoppas på lite mindre vind på TR :-)

  SvaraRadera
 2. Andreas i Missmatch4 augusti 2009 kl. 11:26

  Bra seglat...vi räknade ut att vi var nästan 25 min efter...sedan började vi spekulera var vi hittar tid...och kom fram till att ni med er skicklighet är definitivt 10-15 min snabbare....så där har vi ett mål att bli snabbare...Båthantering och utrustning får förbättras löpande...

  Jag vill minnas att ni var med på hermanö runt 2007 oxå?

  Kul att ni kör lys och visar upp er på vanliga tävlingar

  SvaraRadera
 3. Tack Andreas i Missmatch
  Jag har räknat ut att om du seglat med ett lys på 1,14 så hade du slagit oss. Alternativt att vi seglat med ett lys på 1,36. Jag har inte hittat någonstans vi kunnat tjäna minutrar, därimot hade det varit lätt att tappa 6s som var segermarginalen. Vi ses på Tjörn runt.

  SvaraRadera
 4. Grattis till segern!
  Kul att bli omnämnd. Vår känsla var också att vi stundtals faktiskt tog in på er under länsen in från Måseskär.

  Hoppas på mycket spinnakersegling på Törn Runt.

  Peter Amundin
  NF, SWE 305

  SvaraRadera