onsdag 4 november 2009

Anders och Martin seglar "doublehanded" 2010

Anmälan är just gjord till Watski Skagerrack TwoStar!

En film Peter "Blur" Gustavsson tog på oss när vi vann Sunneskärs tillfartsegling till Tjörn Runt 2009.


Anmälan till Watski öppnade idag 4/11 kl 13.00 och en timme senare var över 100 båtar anmälda. Deltagaranalet är begränsat till 200 båtar varav 50 platser är för utländska båtar. Det speciella är att man seglar på 2 man, båtar man normalt seglar med betydligt fler i besättningen.


Läs artikeln på seilmagasinet.


Starten går den 16 juni i Hankö med stopp på 4 timmar i Arendal respektive Marstrand innan man går i mål i Hankö igen.Martin och jag under VOR 08/09 Foto: Gustav Morin


Martin Strömberg och jag seglade ju ett varv ihop på Ericsson3 under Volvo Ocean Race så den delen kommer fungera. Martin har varit med och kappseglat på Dominant 105an i år och vi har börjat titta på vad vi kan göra för att få ut lite mer potential ur båten när vi seglar på 2 man.

Att vi valt en äldre båt är för att vi vet att vi kan vara konkurenskraftiga och av budgetskäl. Båten har vi och den är välutrustad för kappsegling. Så även om vi inte hittar någon partner som kan hjälpa oss så löser vi det ekonomiskt. Jag tror även båten kommer segla väl på två man då den trivs på havet och har ett formstyvt skrov som gör att vi klarar oss utan vikt på relingen. Det blir en spännande sässong 2010.
Anmälda båtar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar