fredag 4 november 2011

Volvo Ocean Race 2011/12

I morgon startar det i Alicante. Det känns nu lite vemodigt att inte vara där. Jag hade förhoppningen at det skulle bli en ny Skandinavisk eller svensk båt till racet och då hade jag nog fått chansen igen.
Det hade varit kul att bygga vidare på den start vi hade med Ericsson 3 senast och 4 platsen borde ju kunna förbättras en del.
När det stod klart att det inte skulle bli av försökte jag kontakta andra lag för att se om det fanns chans att slå sig in i någon besättning. Inte så lätt när det skall vara 3 under 30år. Det krävs i stort sett att man har något alldeles speciellt som att man kört vaktkapten, är skeppare eler navigatör eller helt överdjävlig på att styra.
Jag lyckades ialla fall inte ta någon plats och tvingas följa tävlingen från sidan.
De flesta svenskar från E3 som körde de flesta sträckor är med utom jag och Mange så det finns ju svenskar som snappar upp vad som händer i båt och segelutveckling, något som är bra för framtiden om det skulle bli nya chanser för båt med svensk besättning.
Vad gör jag då för att inte gräva ner mig när de andra seglar iväg. Jo jag planerar nästa säsong med Dominant 105an Lady Godiva och snart åker jag till Malaysia med Berntsson Sailing Team för at köra finalen i World match racing tour. På söndag blir det förhoppningsvis träning med DS37 i Långedrag. Så tid att sitta och deppa har jag ju inte.
Det kanske till och med kan vara intressant att följa racet från utsidan och kanske kan man se något nytt nu när man var med förra gången. Jag kommer iallfall hålla ett extra öga på Groupama med Martin Krite och Martin Strömberg samt Sanya med Aksel Magdahl och Richard Mason ombord.
<h2>Groupama 4's acrobats : Portrait of Martin Krite et Brad Marsh </h2><p><p>Swede <a href="http://groupama-front-cammas-en.pad.brainsonic.comnom-martin-krite.html">Martin Krite</a> and New Zealander <a href="http://groupama-front-cammas-en.pad.brainsonic.comnom-brad-marsh.html">Brad Marsh</a> have the most dangerous and most physical posts aboard <a href="http://groupama-front-cammas-en.pad.brainsonic.comnom-groupama-4.html">Groupama 4</a> : they are bowmen. The two sailors manage the sail changes aboard the boat so they're particularly exposed to the waves and the spray.</p></p>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar