torsdag 10 maj 2012

Dahlsjö & Hellberg kör doublehanded 2012


Jimmy Hellberg kör sin Airbender Foto:hamnen.se
Anders under W2star 2010
Nu sätter det igång, 16 maj startar HH-Skagen race från Åsgårdstrand i Oslofjorden, det blir starten för årets satsning på doublehanded-segling. Jag  kommer segla ihop med Jimmy Hellberg, två kollegor från tiden med Ericsson Racing Team. Valet av Jimmy som co-skipper föll mig naturligt då vi vann Göteborg offshore race ihop när det senast seglades 2010. Martin Strömberg som tidigare kört med mig är upptagen med VOR ombord på Groupama och därmed ej något alternativ. Jimmy har dessutom goda kunskper i navigation och väder routing något som är bra att få hjälp med under seglingen. Att jag kan lita på att Jimmy seglar 100% och tar bra beslut när det är dags för mig att få lite vila är nog det viktigaste.
Förberedelserna för HH-Skagen race blir inte de bästa men det bör bli en bra förstaregatta och något som vi kan jobba vidare utifrån, så får vi se om vi ändå kan få till det så att vi kan vara med och slåss i toppen. Hela startlistan här.

Efter HH-Skagen race är det Watski Skagerrack TwoStar som står på doublehanded planeringen det börjar 14 juni och går från Hankö i Norge till Arendal där det blir ett 6 timmars pitstop innan seglingen fortsätter med rundning vid Brofjordens angöring innan målgång i Hankö.
Dahlsjö, Strömberg 2010
Vi kommer avsluta försommaren med Bohusracet den 29 juni, troligen Europas största doublehandedsegling och ett stort mål för många.
Tanken är att man skall kunna följa oss på havet via AIS-tracking om det inte finns någon annan tracking på tävlingen. Följ bara länken här på bloggen. Watski Skagerrack Twostar har egen satelittracking via deras hemsida och då kan man enklare se våra konkurenter.

Vi ser fram imot många härliga seglings och natur upplevelser på havet med spänning och bra placeringar. Återstår att se om Lady Godiva klara ännu en sässong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar