tisdag 5 juni 2012

2a på Big Boat Race!

Search magazine var ute och plåtade, då fastnade även vi på några bilder:

Bilder från www.searchmagazine.seVi lyckades långt över förväntan då vi endast tränat ihop 2 ggr men formkurvan gick stabilt uppåt. Efter att ha haft en del strul första racet så backade vi av lite i andra racet då vinden ökat ytterligare. Vi satte inte ens spinnakern och jag blev förvånad över att vi nästan inte tappade något. Det var bara att segla platt och peka på bottenmärkena. Se på andra broachande båtar och komma ner samtidigt som de som kört spinnare.
Söndagen var bättre för oss och vi började få ordning på gippar och manövrar och när vinden är upp mot 10 m/s så hänger vi på bra på kryssarna det blev en 3a och en 4a som lyfte vårt resultat. Sista racet hade det mojnat, jag var inte helt nöjd med starten utan hamnade bakom Wilssons med besättning med Bavaria 38 matchen. Att det dessutom var målgång inne vid standverket med en lång läns tappade vi ytterligare på så där blev det en 11a. Men med serien 11, 10, 3, 4, 11 blev vi total 2a. Inte illa och tur för oss att de som seglat bättre tjuvade utan att vända tillbaks.
Vi var faktiskt över i första starten som blev allmän återkallelse, vi blev 5s tidig till pin. Men att gippa där och ta sig fram för babord gick riktigt bra, speciellt med stor läfördel.
Första racet, vi gjorde en del misstag, jag trodde jag skulle klara bojen efter en 8min lång layline. Men det gjorde vi inte, i stället tog vi i med pullpiten, kanske hade vi klarat det med ett bra släpp i storen. Vi tog en 360 och seglade vidare. Sedan fick vi problem med gippen och kom inte före en styrbordsbåt, med snurr runt förstaget som resultat, efter det var det nedtagning och crusing till bottenmärket. Vi var med riktigt bra vid toppmärket men rasade ner till en 11 totalt efter allt strul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar