lördag 15 september 2012

1a på årets sista segling med Lady Godiva!

Glada vinnare
 Det blev en lång dag på havet. Vi som var med från ordinarie besättningen Emma Sunden, Mikael Wassmur, Martin Alexandersson och jag träffades i Lerkil 07:00 för avsegling. Vi anlände Långedrag 25 min före vår start. Där mönstrade vi på Kristina Svensson, Annelie Tejlerdal, Tobias Nicander och Thomas Gardell.
Fin segling söderut i farleden innanför Valö
 Seglingen gick bra till rundning av Knallten sedan när vi började kryssa mot Vanguards grund fick vi problem med först ett block till fockskotningen som gick sönder. När vi löst det gick skotet av två ggr och vi tvingades slå och dra om skotet. Det låg dåligt mot vantskruvarna efter att vi gjort en tillfällig lösning av skotningen. När vi tredje gången drog skotet innanför vanten funkade det och vi kunde segla utan vidare problem.
Vi hade problem en stund med block som gick sönder och ett skot som gick av 2ggr
Vi plockade båtar och såg att det inte kom ikapp bakifrån speciellt mycket.
Vi kom imål som 5e båt men till vår glädje gick seglingen fortare än beräknat och resultatet räknades om på seglad tid. Bingo för oss. Starkt jobbat av alla mindre båtar som tog sig runt i den starka vinden tycker jag.

Resultaten borde komma här.

Efter en efterlängtad ärtsoppa med tillbehör var det dags att segla hem till Lerkil igen. Det blev en fin segling med enstaka surfar på uppimot 13 knop. En bra avslutning på sässongen.

1 kommentar: