fredag 21 juni 2013

Midsommar, ingen segling!

Så då hinner jag skriva lite om det som varit. Marstrand big boat race var i år tilldelat högtryck och varmt väder. På lördagen fick jag övertalat Martin Strömberg som kom hem från Lanzarote på fredagen att vara med. Då var det platt vatten byggande sjöbris som gällde. Vi fick till 3 bra starter och ju mer vind det kom ju högre upp i listan hamnade vi. Vi låg 7a efter första dagen och var klart sugna på att klättra lite i tabellen. Söndagen blev utan Martin så tappade den fina hjälpen med strategin och lyckades illa i alla starter. I det sista racet blev vi intryckta mellan två båtar där jag nog tycker lovartsbåten tog sig lite väl stora friheter, som man kan se på filmen, men som vanligt orkar man inte protestera så är det inte mycket att säga om det och det hade antagligen friats. Nu hade vi ju inte med toppen att göra, så varför bråka. Det sista racet blev vårat bästa på söndagen och när vi seglade hem efter prisutdelningen var vinden uppe i över 8 m/s, synd att vi inte fick det tidigare.
Search Magazine tog några riktigt fina bilder på oss.
Mikael Wassmur på fördäckFavoritbilden, det ser till och med snabbt ut!
Vi slutade som 13e båt i lilla klassen, klart en besvikelse men en bra regatta och bra träning.
Här är filmen från sista racet.

 
 Nästa vecka den 28 juni, på min födelsedag, startar Pantaenius Bohusracet. Vi är favorittippade på Blur och hoppas på att kunna förbättra tidigare resultat. Klass4a 2010, Klass 2a och total 3a 2012. I år seglar jag och Nils Bjerkås, vi har seglat mycket matchracing ihop med Johnie Berntsson men detta blir första doublehanded tävlingen, skall bli kul. Sedan blir det direkt till Stockholm för start av Gotland runt med DataCom på söndagen, så lite tight schema. Jag får skriva hur det gick när jag slappnar av lite i juli.
Nu funkar AISen igen, den lade av tidigare i år men med ett snabbt agerande av True Heading så funkar det igen. Så nu kan vi följas på AIS-Tracking sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar