fredag 26 december 2014

Barcelona World Race 2014-2015

Den 31 december går starten av ett intressant race. Barcelona World Race, doublehanded jorden runt utan stopp. Detta är tredje upplagan av tävlingen och åtta båtar deltar, man seglar IMOCA-60 båtar som är en intressant klass med mycket inovationer och inte sällan drabbas båtarna med tekniska problem för att man inte hunnit få ordning på barnfel på ny konstruktion eller ny teknik. De flesta av lagen som deltar nu har dock båtar med några år på nacken där båtarna och tekniken ombord är välbeprövad, men trots det kommer man säkert råka ut för alla möjliga tänkbara och otänkbara problem.

Hugo Boss har deltagit i samtliga BWR.
Hugo Boss seglar tävlingen för 3e gången med Alex Thomson som skeppare och Pepe Ribes. Förra gången seglade båten utan Alex Thomson då han av personliga skäl inte kunde delta. Då seglade Andy Mikleljohn som var med Victory challenge i Valencia och Wouter Verbraak som var navigatör ombord på Vestas Wind. De hade många problem med den då mycket kraftfulla båten som dessutom var helt ny för Wouter. Pepe Ribes seglade ochså med Victory challenge i Valencia som fördäckare han kom då direkt från Telefonica som sjönk på Atlanten i VOR 05-06. Han seglade förra BWR med Alex Pella och blev 4a. Detta lag är nog mitt favoritlag i denna upplagan. Alla lag som seglar BWR finns presenterade här.
Ett annat namn som jag lärde känna i våras är Jörg Riechers som seglar Renault Captures. Han seglade med på E4 när vi skulle transportsegla henne från Loriént, vi seglade in i tufft väder vid Cape Finisterre och han blev då ordentligt sjösjuk, vilket han påstod var första gången för honom, hoppas han klarar sig bättre nu! Han hade skaffat en båt tidigt och började bygga om den men då sponsorn backade ur köpte Bernad Stamm hans båt så nu har de en annan begagnad båt, kanske är det bättre?


Det skall bli intressant att följa dessa från nyårsafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar