onsdag 17 februari 2016

WAR seglar World Matchracing Tour 2016

 Wallén Racing tar det gyllene tillfället i akt och satsar på kortsässongen fram till finalen i Marstrand i juli.
 Förra året köpte Aston Harald World Matchracing Tour och från i år blir det i M32 katamaraner och final i Marstrand.
2015 års final seglades i Malaysia sista veckan i januari. Så den korta sässongen som blir fram till Marstrand blir perfekt att köra för oss som har 3 sässonger i båttypen.

Flera av de svenska lag som har mycket erfarenhet av M32an kommer satsa. Mattias Rahm och Björn Hansen har tour kort och kommer få inbjudningar. Vi kan tvingas kvala men nu har vi inbjudan till WMRT Fremantle och WMRT Newport. Återstår då Köpenhamn och Marstrand. Till Marstrand kan man inte kvala utan det är de som har chans att vinna som kommer få inbjudan och det är ju med den målsättningen vi kör.
Vi som kört de sista åren förutom Hans Wallén är Anders Dahlsjö, Jonas Von Geijer, Philip Carlsson, Daniel Wallberg och Martin Krite. I år har en ny kille tillkommit Bernardo Freitas från Portugal som var med oss och trönade på Lanzarote i januari. I Fremantle blir det Hans, Anders, Philip och Bernardo som kommer köra 2-7 mars. Följ oss på www.wmrt.com eller WARs facebooksida.

Jag har tidigare seglat en hel del på Matchracing Touren. 2003 vann jag och mina svenska vänner med Engelska skepparen Chris Law, Swedish match cup, som det hette då. 2005 och 2007 var jag två bägge gångerna med Magnus Holmberg och Victory Challenge, med Holmberg seglade jag många Tour tävlingar under Victory Challenge åren. 2011 och 2012 seglade jag på Touren med Johnie Berntsson och vi blev 2011 på Touren och valda till årets seglare genom svenska seglarförbundet. Dessutom gjorde jag ett inhopp med Kieth Swinton i fjol och då blev vi trea på Match Cup Sweden, som det heter numera.

Att vara med från början när det nu skrivs historia i World Matchracing Tour och man byter från kölbåtar till M32 katamaraner är riktigt inspirerande. Hoppas det blir spännande och intressant både för seglare och åskådare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar