fredag 23 juni 2017

Lady Godiva Sail Racing Team seglar ÅF Offshore race 2017.

Färdigfixat med nytt roder VC17m bottenfärg och ny kölprofil, Carina vaxar det sista.
Nu ligger Lady Godiva i Mälaren och väntar på starten som går på söndag den 2 juli kl 12:00 för oss. Första start är kl 11 och sista 14:30. Vi hade ju en del fix med båten i våras och seglade Marstrand big boat race sista helgen i maj. Helgen efter det seglade vi runt till Stockholm. Vi försökte få med några intressenter att köra det som ett race med oss (Skandinavian 500) men då vi blev ensamma kunde vi lägga upp vår egna agenda. De som följer oss på facebook såg att vi gjorde många uppdateringar under seglingen som blev bra test och träning inför ÅF Offshore race runt Gotland.
MBBR 2017 vårt bästa race med en 4a. Foto: Björn Sundegård
 Vi kommer segla ÅFOR i klassen SRS B som är största klassen med 60 båtar totalt ser det ut som att det är ca 250 båtar anmälda och en totalsegrare kommer koras efter SRS. Vi siktar på att placera oss i topp och kan det innebära bra resultat även på totalen så blir vi ju extra nöjda.
En bild från Tjörn runt 2016 taget av Elisabeth Stensby
 Vi kommer givetvis uppdatera under racet på våran facebooksida. Man kan ju också följa racet och se båtarnas relativa positioner på KSSS hemsida. Vår besättning är helt av den ordinarie uppställningen och vi kommer vara 7 ombord. Anders Dahlsjö, Jens Svanvik, Carina Arvidsson, Henrik Persson, Emma Sundén, Joachim Keim och Mikael Wassmur.

Live sändningar från starten och magasin varje dag kommer sända på denna länk.


Tangosailing.nu gör just nu analyser av de olika startgrupperna. Vi seglar i SRS B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar